Ecoprint & Natural dyes: Fa anys, tampoc gaires, s’utilitzaven els recursos que ens dona la naturalesa (plantes, fulles, flors, minerals, etc.) per donar color a la roba, sense utilitzar substàncies tòxiques/químiques. 

Ecoprint és una tècnica d’estampació amb la qual es traspassa color, forma i propietats d’algunes plantes als teixits, sense utilitzar substàncies tòxiques, d’una manera respectuosa i sana pel medi ambient i també per les persones.

És necessari tractar prèviament els teixits sobre els quals estamparem o tenyirem amb productes minerals i vegetals, per tal que quedin fixats els pigments naturals (de les plantes).

Aquests “fixadors” són anomenats MORDENTS, actuen com a pont entre el teixit i la matèria vegetal ajudant que el color penetri i es fixi permanentment a les fibres per tal que no desaparegui amb els rentats.

Per tant, l’Ecoprint és una tècnica que plasma i estampa de forma permanent els pigments naturals de fulles i flors en teixits 100% naturals com la seda, la llana, el cotó i el lli entre d’altres.

S’aprofiten aquests pigments naturals, sense convertir-los en pols, ni combinar-los amb aglutinants i altres productes tòxics. Simplement, s’apliquen les parts de les plantes sobre el teixit, de manera que la forma quedi dibuixada en aquest.

El resultat depèn de molts factors; del poder tintori de cada planta, de la seva recol·lecció, de la seva procedència i assecat, de la manera de disposar les fulles al teixit, de les característiques del teixit, del PH de l’aigua, etc. Però el més fascinant és el factor SORPRESA.

En ser una tècnica on la naturalesa està present al 100% i on el comportament de les plantes és imprevisible, l’ATZAR hi juga un paper fonamental.

No aconseguiràs MAI dues estampacions IGUALS, cada impressió és ÚNICA, a vegades més nítida, a vegades més suau, més abstracta…això sí, el resultat sempre és PRECIÓS.

A HATIMU estem compromesos amb les pràctiques sostenibles i la protecció de la nostra Mare Terra. L’art, destinat a ser estimat i valorat, requereix temps, les nostres peces tèxtils tenyides i estampades naturalment són sens dubte una oda a l’art de l’artesania lenta.

Ecoprint & natural dyes estampació botànica tints naturals

0
    0
    La teva cistella
    La teva cistella es buidaTornar a la botiga